Özel Arama
#comments { border: 0; border-top: 1px dashed #eed; margin-top: 10px; margin-right: 0; margin-bottom: 0; margin-left: 0; padding: 0; } #comments h4 { margin-top: 10px; font-weight: normal; font-style: italic; text-transform: uppercase; letter-spacing: 1px; } #comments dl dt { font-weight: bold; font-style: italic; margin-top: 35px; padding-top: 1px; padding-right: 0; padding-bottom: 0; padding-left: 18px; background: transparent url(http://www.blogblog.com/moto_ms/commentbug.gif) top left no-repeat; } #comments dl dd { padding: 0; margin: 0; } .deleted-comment { font-style:italic; color:gray; } .feed-links { clear: both; line-height: 2.5em; } #blog-pager-newer-link { float: left; } #blog-pager-older-link { float: right; } #blog-pager { text-align: center; } /** Page structure tweaks for layout editor wireframe */ body#layout #outer-wrapper { padding-top: 0; } body#layout #header, body#layout #content-wrapper, body#layout #footer { padding: 0; } -->

3 Eylül 2008 Çarşamba

Zeytin yağlı bamya

1 kg bamya 2 Adet soğan2 Adet domates1 Su bardağı sıvıyağ1 Çay bardağı limon suyu Yarım tatlı kaiığı tozşeker1 Çay bardağı sirkeTuzSüslemek için limon dilimleriHazırlanışı: Bamyaları ayıklayıp sap kısımlarını yuvarlak veya huni şeklinde kesin. Bamyaları 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı sirke karışımında 5 dakika bekletin.Soğanı ince kıyıp sıvıyağda pembeleştirin.Bamyaları yıkayıp süzgece alın ve bekletmeden soğana ilave edin.1-2 dakika soğanla pişirin.Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.Bamyaya ilave edip 2-3 dakika daha pişirin.Tozşeker ve limon suyunu ekleyip tuz serpin.Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin.Limon dilimleriyle süsleyip soğuk olarak servis yapın.NOT : Bamya pişerken üzerine yağlı kağıt serip kapağını kapatın ve bu şekilde yemek daha lezzetli olacaktır. Zeytinyağlı Bamya

1 yorum:

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Merhaba canim,

Ellerine saglik zeytinyagli bamya çok leziz gorunuyor,nefiiis.

Hayirli ve bereketli ramazanlar dilerim sevgiler.