1 kg bamya 2 Adet soğan2 Adet domates1 Su bardağı sıvıyağ1 Çay bardağı limon suyu Yarım tatlı kaiığı tozşeker1 Çay bardağı sirkeTuzSüslemek için limon dilimleriHazırlanışı: Bamyaları ayıklayıp sap kısımlarını yuvarlak veya huni şeklinde kesin. Bamyaları 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı sirke karışımında 5 dakika bekletin.Soğanı ince kıyıp sıvıyağda pembeleştirin.Bamyaları yıkayıp süzgece alın ve bekletmeden soğana ilave edin.1-2 dakika soğanla pişirin.Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.Bamyaya ilave edip 2-3 dakika daha pişirin.Tozşeker ve limon suyunu ekleyip tuz serpin.Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin.Limon dilimleriyle süsleyip soğuk olarak servis yapın.NOT : Bamya pişerken üzerine yağlı kağıt serip kapağını kapatın ve bu şekilde yemek daha lezzetli olacaktır. Zeytinyağlı Bamya
3 Eylül 2008 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Merhaba canim,
Ellerine saglik zeytinyagli bamya çok leziz gorunuyor,nefiiis.
Hayirli ve bereketli ramazanlar dilerim sevgiler.
Yorum Gönder