Özel Arama
#comments { border: 0; border-top: 1px dashed #eed; margin-top: 10px; margin-right: 0; margin-bottom: 0; margin-left: 0; padding: 0; } #comments h4 { margin-top: 10px; font-weight: normal; font-style: italic; text-transform: uppercase; letter-spacing: 1px; } #comments dl dt { font-weight: bold; font-style: italic; margin-top: 35px; padding-top: 1px; padding-right: 0; padding-bottom: 0; padding-left: 18px; background: transparent url(http://www.blogblog.com/moto_ms/commentbug.gif) top left no-repeat; } #comments dl dd { padding: 0; margin: 0; } .deleted-comment { font-style:italic; color:gray; } .feed-links { clear: both; line-height: 2.5em; } #blog-pager-newer-link { float: left; } #blog-pager-older-link { float: right; } #blog-pager { text-align: center; } /** Page structure tweaks for layout editor wireframe */ body#layout #outer-wrapper { padding-top: 0; } body#layout #header, body#layout #content-wrapper, body#layout #footer { padding: 0; } -->

25 Ocak 2008 Cuma

Kara orman pastası






kakaolu pandispanya3 yumurta15 gr ovalet75 gr su100gr şeker150 gr unyarım paket kabartma tozuyarım paket vanilya30 gr kakaoYumurta şeker ve ovalaet 2 dakika orta 3 dakika hızlı devirde çırpın toplam 5 dakikadiyer malzemeleri ilave edip 3 dakika daha çırpın en son kakao ekleyip karıştırın 18 -20 cm çapındaki kelepçeli kalıba veya çemberkalıba boşaltın 160 180 derece arası fırında 25-30 dakika pişirin soğuduktan sonra kalıptan çıkarın...



...Krempatisserie{Pastacı kreması}Yarım kg süt100gr şeker20 un20gr nisasta4 yumurtasütü tencereye koyup kısık ateşte kaynatın yumurta sarısını şekeri çırpın un karıştırın ve nisastayı ilave edip karıştırn kaynayan sütten alıp yumurtalı karışıma biraz koyun karıştırın süzgeçten süzerek sütün içine ilave edip krema haline gelene kadar sürekli karıştırın ocaktan alın içine çikolata ilave edin ara sıra karıştırarak soğutun krem şantiti hazırlayın soğuyan kremanın içine biraz krem şanti ekleyin .1 kase vişne kompoto ve vişne suyupandispanyayı 3 parçaya kesin ilk parçayı vişne suyu ile ıslatın krema sürün vişne tanelerini ve üzerine krem şanti sürün dilerseniz çikolata parçaları ilave edebilrsiniz diyer pandispanyayı koyup vişne suyu ile ıslat krema sür vişne taneleri krem şanti çkolata diyer parçayı kapat üzerini krem şanti ile kapla çikolata parçaları ile etrafını süsle .. Ben bu pastayı pastacılık kursunda yaptım Ertan kormaz kurs hocamıza teşekkürler...


Hiç yorum yok: