Özel Arama
#comments { border: 0; border-top: 1px dashed #eed; margin-top: 10px; margin-right: 0; margin-bottom: 0; margin-left: 0; padding: 0; } #comments h4 { margin-top: 10px; font-weight: normal; font-style: italic; text-transform: uppercase; letter-spacing: 1px; } #comments dl dt { font-weight: bold; font-style: italic; margin-top: 35px; padding-top: 1px; padding-right: 0; padding-bottom: 0; padding-left: 18px; background: transparent url(http://www.blogblog.com/moto_ms/commentbug.gif) top left no-repeat; } #comments dl dd { padding: 0; margin: 0; } .deleted-comment { font-style:italic; color:gray; } .feed-links { clear: both; line-height: 2.5em; } #blog-pager-newer-link { float: left; } #blog-pager-older-link { float: right; } #blog-pager { text-align: center; } /** Page structure tweaks for layout editor wireframe */ body#layout #outer-wrapper { padding-top: 0; } body#layout #header, body#layout #content-wrapper, body#layout #footer { padding: 0; } -->

26 Ocak 2008 Cumartesi

Aşure




sihirlimutfak sabah kalktı ve hemen aşure yapmak için kolları sıvadı işlem başarıyla tamamlandı ve işte benim aşurelerim komşulara dağıttıktan sonra tekrar kaselere doldurup süsledim
yarım kilo buğday1 su bardağı nohut1 su bardağı fasulye1 su bardağı pirinçbir kase kayısıbir kase incirbir kase üzüm
1 kilo tozşeker
üzeri için
kuş üzümü kayısı(ufak doğranmış)portakal kabuğu rendesi ceviz fındıktarçın ve nar taneleri
akşamdan buğdayla üzeri 3 parmak geçecek kadar su koyup bir taşım kaynatıp altını kapatınnohut ve fasulye ayrı yerlerde ıslatılıp l gece öncesinden bekletilecek.ertesi gün nohut fasulye pişirilir, nohutun kabukları çıkarılacak buğdayın üzri epey geçecek kadar su konulacak ağır ateşte bugdaylar pişene kadar arada karıştırın dibi tutmasınkayısı incir sarı üzüm incir(incir ve kayısı ufak doğranacak su ilave edilerek ayrı bir yerde kaynatılıp haşlanacak kaynamaya başlayan buğdayın içine fasulye ve nohut eklenecek içersine l tutam tuz ilave edin. iyice kaynayan buğday nohut ve fasulyenin içine kayısı incir ve üzümü ilave edin suyunu koymayın (kara olur)hepsinin piştiğini iyice anlayınca toz şekeri ilave edin.5 dakika kadar şekerlede kaynatın kapatın. sıcakken kaselere boşaltın soğuyunca üzerini süsleyin

4 yorum:

SOFRAM dedi ki...

Canım yeni bloğun hayırlı olsun, seni yeni adresinle ekliyorum sayfama...
Canım allah kabul etsin, aşureler de harika görünüyor, çok seviyorum aşureyi hele de soğuk soğuk bayılıyorum...Ellerine sağlık, görüşmek üzere sevgiler...

Adsız dedi ki...

allah kabul etsin ve ellerine sağlık gayet güzel görünüyor eminim tadıda öyledir sevgiler
http://sibelinmutfagi.blogcu.com/

Adsız dedi ki...

merhaba
Aşure çok güzel görünüyor ben bu sene yapamadım ama görünce canım çekti ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

çok severim aşureyi bol fasulye ve nohutlu olursa ohhh
ellerine sağlık
sevgiler