5 tane enginar
2 havuç
1 su bardağı bezelye
1 tane soğan
1limon
1 portakal
yarım su bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
Havuçları soyup küp şeklinde doğra soğanın kabuklarını soyup zar şeklinde kesintaze enginarları limonlu sudan çıkarıntencereye dizin üzerine bir miktar limon suyu gezdirin doğradıgınız soğan ve havuç haşlanmış veya dondurulmuş bezelyeile birlikte enginarların ortasına paylaştırınlimon ve portakal suyunu sıkınbir su bardağı su ile karıştırın önce tuz sonra şeker ardında zeytin yağ gezdirin suyu ilave edin orta ateşte enginarlar hafif yumuşayana kadar pişrin tencereyi ocaktan aıln kapagını açmadan soğumaya bırakın soğuyan enginarları servis tabagına aıln dereotu ile süsleyip ılık servis yapın afiyet olsunnnn...
7 Haziran 2008 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder