Özel Arama
#comments { border: 0; border-top: 1px dashed #eed; margin-top: 10px; margin-right: 0; margin-bottom: 0; margin-left: 0; padding: 0; } #comments h4 { margin-top: 10px; font-weight: normal; font-style: italic; text-transform: uppercase; letter-spacing: 1px; } #comments dl dt { font-weight: bold; font-style: italic; margin-top: 35px; padding-top: 1px; padding-right: 0; padding-bottom: 0; padding-left: 18px; background: transparent url(http://www.blogblog.com/moto_ms/commentbug.gif) top left no-repeat; } #comments dl dd { padding: 0; margin: 0; } .deleted-comment { font-style:italic; color:gray; } .feed-links { clear: both; line-height: 2.5em; } #blog-pager-newer-link { float: left; } #blog-pager-older-link { float: right; } #blog-pager { text-align: center; } /** Page structure tweaks for layout editor wireframe */ body#layout #outer-wrapper { padding-top: 0; } body#layout #header, body#layout #content-wrapper, body#layout #footer { padding: 0; } -->

7 Haziran 2008 Cumartesi

Zencefilli kek


3 çorba kaşığı tereyağ
3 yumurta
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1tatlı kaşığı tarçın
4 su bardağı kadar un
Üzeri için
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı bal
1çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı fındık tozu
1 çay kaşığı zencefil ve tarçın

Tereyağı mikserle çırpın şekeri ilave edin çırpmaya devam edin pekmezi ilave edip karıştırın yumurtaları teker teker ilave edin un ve kabartmatozu karbonat karıştırın su ve süt ilave edin tekrar biraz un ilave edin tarçın ve zencefil ilave edin karıştırın aslında verilen tarifte un 2-5 bardaktı ve ben evde yaptığımda 4 su bardağı kadar un aldı yağlanmış ve unlanmış kalıpların içine doldurun üsten iki parmak boşluk kalsın yoksa taşar dilerseniz tek bir kalıp kullana bilirsiniz 170 derecede pişirin.
Üzeri için tereyağ bal şeker fındık zencefil tarçın hepsini karıştırın fırından çıkardığınız kekein üzerine sürün afiyet olsun

Hiç yorum yok: