Özel Arama
#comments { border: 0; border-top: 1px dashed #eed; margin-top: 10px; margin-right: 0; margin-bottom: 0; margin-left: 0; padding: 0; } #comments h4 { margin-top: 10px; font-weight: normal; font-style: italic; text-transform: uppercase; letter-spacing: 1px; } #comments dl dt { font-weight: bold; font-style: italic; margin-top: 35px; padding-top: 1px; padding-right: 0; padding-bottom: 0; padding-left: 18px; background: transparent url(http://www.blogblog.com/moto_ms/commentbug.gif) top left no-repeat; } #comments dl dd { padding: 0; margin: 0; } .deleted-comment { font-style:italic; color:gray; } .feed-links { clear: both; line-height: 2.5em; } #blog-pager-newer-link { float: left; } #blog-pager-older-link { float: right; } #blog-pager { text-align: center; } /** Page structure tweaks for layout editor wireframe */ body#layout #outer-wrapper { padding-top: 0; } body#layout #header, body#layout #content-wrapper, body#layout #footer { padding: 0; } -->

13 Haziran 2008 Cuma

Ispanaklı ve mantarlı kişPORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 25




7çay bardağı un
1 çay bardağı yogurt
1 paket kabarma tozu
175 gr margarin tuz
İç malzemesi
yarım kg kültür mantarı
yarım kg ıspanak
3 çorba kaşığı yağ
1 kuru sogan
tuz karabiber
Beşamel sos
50 gr tereyağ
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tepeleme un
Üzerine 100gr kaşar peyniri
Mantarları yıkayıp ince dilimleyin ıspanagı yıkayıp süzdükten sonra bir kaç dakika haşlayın iyice süzün soğanı küp seklinde doğrayın yağı tavaya alın soğanlar pebbeleşince mantarları ekleyin bir kaç dakika kavurun kapagını kapatıp mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin ıspanagı ilave edin 5 dakika daha pişirin ocaktan alıp tuz karabiberle tatlandırın.
beşamel sos için tencereye yağı alın eritin unu ekleyip bir kaç dakika kavurun ıspanaklı karışımı tamamını ekleyip harmanlayın karıştırmaya devam ederek sütü yavaş yavaş ilave edin bir kaç dakika sonra ocaktan alın ılınmaya bırakın.
yumuşak margarini geniş bir kabın içine alın yoğurt tuz un kabartmatozu ilave sile hamur halıne getirin unlanmış tezgahta merdane yardımı ile çok inceltmeden ortalama ortalama 23 -25 cm çapında kelepçeli bir kalıba kenarları yukarı gelecek şekilde yerleştirin ıspanaklı karışımı dökün kaşarpeyniri serpin hamurun yüksekte kalan kısımlarını üzerine doğru kıvırın önceden ısıtılmış 180 derecede kızarıncaya kadar pişirin dilimleyip ılık olarak servis yapın...

2 yorum:

HÜLYA dedi ki...

Ispanaklı mantarlı kiş tarifin yayında canım.. Ellerine sağlık. Etkinlik 15 gün sürüyor bu süre zarfında istediğin kadar tarif gönderebilirsin. Sevgilerimi ve teşekkürlerimi bırakıyorum.Kabul buyur olurmu. Sevgiyle kal.

Ayrıca sende; sunumuna özen göstererek hazırladığın, leziz ikramlarının PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ dergisinde yer almasını istiyorsan porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsin.
Bunun için yapman gereken tekşey; adını, sitenin adresini, dergide yer almasını istediğin tarifinin adını ve link adresini yazarak göndermen yeterli olacaktır.
Örnek
isim: SEVİL SAHİN
site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarif : SALATA YARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

Sevil Şahin dedi ki...

kısmetcim farkında degilmişim bu blogfunda senin oldugundan ya ne sorcam sana ben pek hamur yapıp acmasını beceremem acaba bu nu yufka ile yapsak olurmu hımm ne dersin denedinmi hiç