4 Haziran 2008 Çarşamba
Fırınlanmış patates ve soslu tavuk pirzola
5,6 tane taze patates
biberiye, toz kırmızı biber,kara biber,sıvı yağ ,tuz
Patatesleri elma gibi dilimleyin tepsiye yaglı kagıt serin patatesleri yayın üzerine baharatları serpin biraz yağ gezdirin harmanlayın 200 derecede hafif kızarana dek pişirin..
4 tane tavuk pirzola
bir tatlı kaşığı salça
2 diş sarımsak
kırmızı pul biber
kara biber
kekik, biberiye,bir çorba kaşığı sıvı yağ
fırın poşeti
Tavukları bir güzel yıkayın bir kaseye yağ sarımsak salça ve baharatları ilave edip karıştırın tavuklara sosu yedirin fırın poşetine koyun ağzını bağlayın küçük bir delik açın 200 derecede tavuklar hafif kızarana dek pişirin..
aslında ben tavuk ve pataesleri aynı anda pişirdim ......
Etiketler:
et yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Biberiye tavuğa çok yakışıyor. harika görünüyor.Ellerine sağlık
sevgiyle kal
Canım pirzolan da otlu krepin de çok güzel olmuş, ben de pirzolaları sosladım dolapta bekliyor, akşama pişireceğim,genelde tavuğu poşette yaparım ama pirzolayı hiç denememiştim sende gördüğüm iyi oldu, bende poşette yapayım akşama, hem böylesi daha temiz oluyor, ellerine sağlık güzelim, afiyet şeker olsun sizlere, sevgilerimle hayırlı cumalar...
Yorum Gönder