10 Eylül 2008 Çarşamba
Tas kebabı
750g dana kuşbaşı
2-3 soğan(piyaz doğranmış)
1 patates
3 bardak pirinç
2 kaşık salça
tereyağı ve sıvıyağı
tuz,karabiber
Yapılışı:
Kızdırılmış tencerede etleri suyunu salıp çekene kadar kavuralım.Tereyağı,sıvıyağı ve soğanı koyalım kavuralım.Salçayı koyalım ve kavuralım.1-1,5 bardak sıcak su,tuz ve karabiber koyalım ve etleri pişirelim(gerekirse sıcak su ilave edelim).
Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletelim.İyice yıkayalım ve tereyağı ve sıvıyağında kavuralım.
Patatesi soyup 8-10 yerinden keselim ve ısıya dayanıklı bir tasın ortasına yerleştirelim.Etrafına etleri koyalım ve tepsinin ortasına ters çevirelim.Kalan yerlere pirinci eşit şekilde dağıtalım ve 4,5 bardak sıcak su koyalım.Önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Tas kebabin harika olmus canim,ellerine saglik,iyi iftarlar.
Yorum Gönder