Özel Arama
#comments { border: 0; border-top: 1px dashed #eed; margin-top: 10px; margin-right: 0; margin-bottom: 0; margin-left: 0; padding: 0; } #comments h4 { margin-top: 10px; font-weight: normal; font-style: italic; text-transform: uppercase; letter-spacing: 1px; } #comments dl dt { font-weight: bold; font-style: italic; margin-top: 35px; padding-top: 1px; padding-right: 0; padding-bottom: 0; padding-left: 18px; background: transparent url(http://www.blogblog.com/moto_ms/commentbug.gif) top left no-repeat; } #comments dl dd { padding: 0; margin: 0; } .deleted-comment { font-style:italic; color:gray; } .feed-links { clear: both; line-height: 2.5em; } #blog-pager-newer-link { float: left; } #blog-pager-older-link { float: right; } #blog-pager { text-align: center; } /** Page structure tweaks for layout editor wireframe */ body#layout #outer-wrapper { padding-top: 0; } body#layout #header, body#layout #content-wrapper, body#layout #footer { padding: 0; } -->

10 Eylül 2008 Çarşamba

Tas kebabı


750g dana kuşbaşı
2-3 soğan(piyaz doğranmış)
1 patates
3 bardak pirinç
2 kaşık salça
tereyağı ve sıvıyağı
tuz,karabiber
Yapılışı:
Kızdırılmış tencerede etleri suyunu salıp çekene kadar kavuralım.Tereyağı,sıvıyağı ve soğanı koyalım kavuralım.Salçayı koyalım ve kavuralım.1-1,5 bardak sıcak su,tuz ve karabiber koyalım ve etleri pişirelim(gerekirse sıcak su ilave edelim).
Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletelim.İyice yıkayalım ve tereyağı ve sıvıyağında kavuralım.
Patatesi soyup 8-10 yerinden keselim ve ısıya dayanıklı bir tasın ortasına yerleştirelim.Etrafına etleri koyalım ve tepsinin ortasına ters çevirelim.Kalan yerlere pirinci eşit şekilde dağıtalım ve 4,5 bardak sıcak su koyalım.Önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

1 yorum:

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Tas kebabin harika olmus canim,ellerine saglik,iyi iftarlar.