Pilav malzemeleri
Bir su bardağı pirinç
Bir buçuk su bardağı et suyu yoksa sıcaksu
bir kase mısır
tuz ve tereyağ
pirinci yarım saat tuzlu suda bekletin daha sonra yıkakıy süzün tencereye tereyağı alıp eritin pirinci ve tuzu ilave edip üç dört dakika kavurun suyunu ilave edip kısık ateşte pişirin ocaktan alıp mısırı ilave edip harmanlayın 2 kaşık kadar ayırın üzerini süslemek için..
Limonlu tavuk
3 parça tavuk budu
1 domates
3-4 diş sarımsak 1 tane limon
tuz karabiber kekik
3-4 sap taze soğan
190 derecede pişirin
malzemeyi çogalta bilirsiniz tavukları bir güzel yıkayın fırın kabına yerleştirin limon dilimleyin domatesi doğrayın sarımsakları ince kıyın tavukların üzerine yayın tuz karabiber kekik yarım fincan su ilave edin üzerine folyo kapatın yarım saat pişirin folyoyu alıp yeşil soğanı doğrayıp üzerine serpin tekrar fırına verin üzeri hafif kızarınca fırından çıkarın ve pilavla birlikte servis yapın afiyet olsun....
Bir su bardağı pirinç
Bir buçuk su bardağı et suyu yoksa sıcaksu
bir kase mısır
tuz ve tereyağ
pirinci yarım saat tuzlu suda bekletin daha sonra yıkakıy süzün tencereye tereyağı alıp eritin pirinci ve tuzu ilave edip üç dört dakika kavurun suyunu ilave edip kısık ateşte pişirin ocaktan alıp mısırı ilave edip harmanlayın 2 kaşık kadar ayırın üzerini süslemek için..
Limonlu tavuk
3 parça tavuk budu
1 domates
3-4 diş sarımsak 1 tane limon
tuz karabiber kekik
3-4 sap taze soğan
190 derecede pişirin
malzemeyi çogalta bilirsiniz tavukları bir güzel yıkayın fırın kabına yerleştirin limon dilimleyin domatesi doğrayın sarımsakları ince kıyın tavukların üzerine yayın tuz karabiber kekik yarım fincan su ilave edin üzerine folyo kapatın yarım saat pişirin folyoyu alıp yeşil soğanı doğrayıp üzerine serpin tekrar fırına verin üzeri hafif kızarınca fırından çıkarın ve pilavla birlikte servis yapın afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder